Hirdetés
Címke: állatvilág
Hirdetés
Győr+ 2022.01.22.

Ismét felmérik az erdei fülesbagoly állományt

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával országos, évenként megismételt erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános és középiskolák részvételére is számít.

MTI 2022.01.03.

Fehér kacsák a Rábán

A 2022-es év első kedves kacsa fotóit Beledi Mártától, állandó fotós tudósítónktól kaptuk.

Győr+ 2021.12.07.

Papagájmentő központ létesül Győrben

A „Papagájvédelem az új állatvédelmi törvény szárnyai” alatt című győri konferencián bemutatták a leendő papagájvédelmi központ terveit és céljait.

Győr+ 2021.11.02.

Halkabb lett a madarak éneke

Egyre halkabb és monotonabb lett a madarak éneke az elmúlt 25 évben Európában és Észak-Amerikában. Ennek oka a fajok eltűnése, az egyedszám csökkenése, amelyek hátterében az emberi tevékenység, például az intenzív mezőgazdaság áll - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Győr+ 2021.10.27.

Már a macska is érzi az indulatokat…

Ismét kezd egy kicsit zavarossá válni a világ, a közösségi média pedig egyre inkább felrobban egy-egy témától. Az emberek egymásnak esnek, veszekedésre veszekedés jön. Ez már egy macskának is feltűnik, főleg ha antiszociális, mint Maszat.

MTI 2021.10.26.

Tizenhat év alatt 1600 védett madarat pusztítottak el orrvadászok

Tizenhat év alatt 1600 védett madarat pusztítottak el orrvadászok 87 millió forintos kárt okozva ezzel; idén 18 esetben 224 védett madár, köztük 165 ragadozómadár esett szándékos vagy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény áldozatául - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-t.

police.hu 2021.10.25.

Egy nap, négy vad: vigyázzunk az utakon!

Győr-Moson-Sopron megye útjain a rendőrök tizenegy közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában, amelyből négy esetben erdőben élő állattal ütköztek a járművek.

MTI 2021.09.27.

Kamerák segítségével vizsgálják a vadmacskákat

Kamerák segítségével vizsgálják a szakemberek a Pilisben, a Visegrádi-hegységben és a Budai-hegyekben élő vadmacska-populáció nagyságát és a hibridizáció mértékét a Vadmacska Fajmegőrzési Program részeként - tájékoztatta a Budakeszi Vadaspark hétfőn az MTI-t.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat