Címke: állatvilág
Hirdetés
Győr+ 2022.10.18.

Méretes pókok okoztak riadalmat Győrújfalun

Győrújfalu hivatalos közösségi oldalán osztotta meg Nagy Imre Attila azt a bejegyzést, mely szerint a település több utcájából is jelezték a lakók: hatalmas pókok okoztak riadalmat. A posztból kiderült, szongáriai cselőpókokról van szó.

Pécskai István 2022.10.08.

Az állatok napja a menhelyen

Különleges volt a szombat a Győri Állatmenhely lakói számára. Az állatok világnapja alkalmából ugyanis a szokásosnál is több látogató érkezett, hogy az intézményben élő kutyákat és macskákat meglátogassák, az előbbieket meg is sétáltassák.

Győr+ 2022.10.01.

Állatok világnapja

Október 4-e Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halálának napja. Ekkor ünnepeljük az állatok világnapját, amely nemcsak Szent Ferenc előtti, hanem az állatvilág előtti tisztelgés is.

MTI 2022.08.14.

Elaltatták Freyát a rozmárt Norvégiában

Elaltatták a rozmárt, amely valóságos tömegeket csődített az Oslói-fjordhoz, és a hatóságok - a halászati hivatal - úgy ítélték meg, hogy emberéleteket veszélyeztet.

Győr+ 2022.08.06.

Donna, az igazi primadonna

Ezen a héten is vár bennünket a kánikula, és mindenki sóhajtozik, bár minden idejét vízparton vagy medencében tölthetné. Állatkerti látogatóként pedig irigykedve tekintünk ilyenkor azokra az állatokra, amelyek élete közvetlenül kapcsolódik a vízhez. Felmerül bennünk a gondolat, bár mi is beugorhatnánk a pingvinek közé. Természetesen tudjuk, hogy ez nagyon veszélyes művelet lenne. Van azonban egy víz közeli állat, amely, ha a természetes élőhelyén menekülnie kell, még a legnagyobb melegben is szívesebben választja a vízparti növényzetet. Ki ő? A győri állatkert címerállatáról van szó, aki nem más, mint a törpevíziló.

Győr+ 2022.07.17.

Lám, a láma

Ezen a héten az állatkerti betekintőben bemutatkozik a Dél-Amerika-kifutó legrettegettebb lakója, a láma. Közülük is Benjit, a csődört vesszük górcső alá.

Kárpát Zsolt 2022.07.15.

Csapatépítő gólyák az Audi szomszédságában

Több mint 20 gólyából álló csapatra figyeltek fel a szakemberek a Győr környéki területeken. A gólyáknál ugyan előfordul, hogy kisebb csoportokba verődnek össze, de az ritkaság, hogy ilyen nagy számban élnek együtt hosszabb ideig. Antoni Gyula a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kisalföldi csoportjának elnöke szerint, ebben az esetben valószínűleg olyan fiatal kajtár gólyák gyűltek össze, akik már nem tudtak fészket rakni, és így közösen kutatnak víz és élelem után.

Hirdetés