Címke: adócsalás
Hirdetés
Győr+ 2023.08.10.

Esély sem volt eltüntetni az adózatlan vagyont

Egy gyanús beruházás kapcsán kezdeményeztek adóellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik fiktív számlákra és több adónemet érintő adóelkerülésre is fény derítettek.

Győr+ 2023.08.07.

Kalapács alá került a kínai portéka

Az online pénztárgépek automatikusan küldték az eladási adatokat egy kínai árut kínáló áruházból, de a bevételekről bevallás ugyanonnan nem érkezett. A NAV munkatársai a helyszínen, inkognitóban jártak utána az ellentmondásnak.

Győr+ 2023.07.05.

Bírság helyett önellenőrzés

A NAV munkatársai egy egyéni vállalkozó bevallásának vizsgálatakor szúrták ki, hogy nem minden munkájáról állított ki számlát. Mivel jogkövetési vizsgálatot indítottak, ezzel lehetőséget biztosítottak az adózónak a hibák önkéntes javítására, így bírság kiszabása helyett önellenőrzéssel zárult az eljárás.

MTI 2023.05.13.

800 milliós költségvetési kárt okozó bűnbandát számolt fel a NAV

Építési céghálónak álcázva, fiktív számlákkal csaltak el 800 millió forintnyi áfát egy Baja környékéről irányított bűnszövetség tagjai. A közlemény szerint a tevékenységbe bevont alvállalkozók még a látszatra sem adtak, eszközeik és dolgozóik nem voltak, így munkát sem végeztek, és nem is végeztettek.

Győr+ 2023.05.03.

Erre a nyomozók sem számítottak: hatalmas vagyon lapult a bűnözőknél!

Több mint négy és fél milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató, számlagyárat működtető bűnszervezet. A NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói harminc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, majd hatot őrizetbe vettek, közülük a Győri Járásbíróság négy fő letartóztatását, két fő bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Győr+ 2023.03.21.

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.

Győr+ 2023.01.27.

Lamborghiniből a vádlottak padjára ül a „sajtkirály” – VIDEÓ!

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy bűnszervezet, amelynek tagjaival és segítőivel, összesen 29 emberrel szemben emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség. A szervezet győri vezetője a COVID-járvány idején „jótevőként” tűnt fel azzal, hogy adományozás céljából luxusautókkal szállított maszkokat. Mára viszont – az ügyészség előtt is – adócsalóként vált ismertté.

Hirdetés