Címke: adó
Hirdetés
Pécskai István 2024.02.13.

Benyújtható a bevallás az eÁFA-rendszerben

Az eÁFA-rendszerben 2024. február 1. óta akár webes felületen, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható az áfabevallás. Az adóhivatali adatokra épülő szolgáltatáscsomag minden vállalkozás számára előnyös megoldást kínál az adókötelezettség gyors és pontos teljesítésére. A korábbinál kevesebb adminisztráción túl képes kiszolgálni a vállalkozások ügyviteli rendszerének adatigényét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új, elektronikus áfarendszere.

Győr+ 2023.10.26.

Lebuktatták a csaló építőipari vállalkozást

Maga gyártotta számlákkal és egy elhunyt személy nevében vett számlatömb bizonylataival próbált adót csalni egy építőipari vállalkozás. A gyanús ügyletek az Online Számla rendszer adataiból kerültek felszínre. A NAV az online számlaadatok mindkét oldalát elemzi és eltérések esetén intézkedik.

Győr+ 2023.08.10.

Esély sem volt eltüntetni az adózatlan vagyont

Egy gyanús beruházás kapcsán kezdeményeztek adóellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik fiktív számlákra és több adónemet érintő adóelkerülésre is fény derítettek.

Győr+ 2023.05.09.

Könyvelő közreműködött a fiktív visszaigénylésben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan nyomon követi az adószámla-hátralékkal rendelkező adózókat, és kiemelt figyelmet fordít a visszaigénylőkre is. Előfordul, hogy ez a két adózói kör átfedéseket mutat. Ilyen volt az az eset is, amikor egy jelentős forgalmat bonyolító gazdasági társaság áfa-visszaigénylésével próbálta csökkenteni fennálló adótartozását.

Győr+ 2023.04.14.

Kriptovaluta-bányász bukott meg az áfaellenőrzésen

Kriptovaluta-bányászattal foglalkozó adózót vizsgált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ez a tevékenység nem áfaköteles, ezért a bányászathoz szükséges számítógépek beszerzése után sem lehet az áfát levonni.

Győr+ 2023.02.24.

Az online számlaadatokon bukott meg a kereskedő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan figyeli az online pénztárgépek bevételi adatait, és összeveti az Online Számla rendszer információival és a beadott bevallásokkal is. Így került az ellenőrzési szakterület látókörébe egy élelmiszerboltot működtető egyéni vállalkozó, aki áfabevallásában a kelleténél kevesebb bevételt tüntetett fel, szja- és járulékbevallásait pedig be sem nyújtotta.

Hirdetés