Vasárnap kiderül az ég

MTI
2023.11.11. 19:19

Továbbra is erőteljes a nyugat-keleti áramlás Európa fölött, amellyel egymás után érkeznek a ciklonok és frontjaik a szárazföld középső, illetve keleti területe fölé. Emiatt mozgalmas, változékony idő a jellemző.

 A csapadék súlypontjával egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére tevődik át, miközben nyugat felől lassanként szakadozik, csökken a felhőzet. Reggelre az északkeleti megyék kivételével – ahol borult marad az ég, és jelentős mennyiségű eső várható, – kiderül az ég.

Vasárnap napközben az északkeleti harmadban is felszakadozik, csökken a felhőzet, ott még a déli órákig előfordul eső, zápor, másutt nagyrészt derült, napos idő várható. A nyugati, északnyugati szelet gyakran kísérik erős, szombat estig néhol viharos széllökések, majd vasárnap délutánra mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, de a szélcsendes délnyugati tájakon -1, -4 fok valószínű.  A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8, 13 fok között várható.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #ősz |