Közérdekű

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

MTI MTI/Kovács Tamás
2022.10.27. 07:00

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől, az energiaválság miatt bezárják az okmányirodák és a kormányablakok egy részét - ismertette a Miniszterelnökség.

“A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél – írják közleményükben.

A tájékoztatás szerint 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

“Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart – közölték.

Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat. Az ügyintézési lehetőségekről a kormanyablak.hu oldalon lehet tájékozódni – tudatta a Miniszterelnökség.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján megyénkben egy kormányablakot érint az intézkedés, a jánossomorjai