Válasszunk!

Havassy Anna Katalin Illusztráció: depositphotos.com
2024.06.08. 14:47

Havassy Anna Katalin kolléganőnk jegyzete.

Választani mindig felelősség, legyen szó tulajdonképpen bármiről. Döntés, amely meghatározza az utána jövő pillanatokat, napokat, hónapokat, éveket. Vannak választások, amelyeket hirtelen kell meglépnünk, s vannak olyanok, amelyekre felkészülhetünk. A június 9-ei választás ez utóbbiba tartozik, hiszen eddig is volt időnk, még mindig van, s még akár az X behúzása előtt is változtathatunk a döntésünkön.

Részt venni a választásokon önkéntes, persze bizonyos kritériumoknak meg kell felelni hozzá. Szerintem túl kevésnek, de ez van… Szóval önkéntes, de aki amellett dönt, hogy nem vesz részt rajta, annak semmi joga utána reklamálni. Mert arra sem vette a fáradságot, hogy éljen azzal a jogával, amelyet a demokrácia biztosít neki. Tehát úgy gondolom, panaszkodni sem lenne illendő, csupán csak a csendben maradás az elfogadható. Mert június 9-én nagy tétekről döntünk: az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat is most tartják. A kezünkben a döntés, hogy kiket küldünk Brüsszelbe azért, hogy képviseljék Magyarországot, a hazánkat. S arról is mi döntünk, hogy szűkebb lakókörnyezetünkben kiknek szavazunk bizalmat, kiktől reméljük, hogy tolmácsolják kéréseinket, és hogy ki vezetheti a további fejlődés útján városunkat.

Felelősség van abban az X-ben, nem is kicsi. Szerintem jól megfontoltan, ész érvek mentén kell eldönteni, hogy hova húzzuk be. Hallgatva a lelkiismeretre is. Elszámolással pedig csak magunknak, na meg a jóisten felé tartozunk a fülkében meghozott döntésünkért…

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #választás2024 |