Magyar Falu Program

Újabb támogatást kapnak a kistelepülések boltjai

Győr+ MTI
2022.11.15. 15:58

8 milliárd forint keretösszeggel, a Magyar Falu Program részeként néhány héten belül pályázat indul a kistelepülések boltjainak támogatására - ezt Gyopáros Alpár jelentette be.

“A kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért a jövőben is folytatódik a Magyar Falu Program. Ennek keretében indul hamarosan az a pályázat, mely a kistelepülések boltjait célozza meg” – ismertette a kormánybiztos.

A lehetőséggel minden olyan kisbolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik. Az elnyert pályázati forrást bérköltségre és rezsiköltségre számolhatják el az érintettek.

Fontos információ, hogy az eljárás során a pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek majd meg, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítséget igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem számolható el.

2021-ben egyébként a pályázati felhívásnak köszönhetően, jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával 50 milliárd forintot meghaladó fejlesztések valósultak meg az országban, összesen 1450 helyszínen.

Kapcsolódó témák: #kisbolt | #Magyar falu program | #támogatás | #üzlet |