Győr+
2019.01.07. 06:55

Túszokat ejtett egy strucc Esztergomban

Gondozójára támadt, sőt túszokat is ejtett egy strucc Esztergomban. A farmra idegenek érkeztek látogatóba, a madár pedig megijedt: megtépte gondozóját, a többieket pedig bekergette a házba. Végül az Állatmentő Liga segített a menekülésben.

Egy strucckakas támadta meg saját gondozóját egy esztergomi struccfarmon. Gulyás Imre, az állatok gondozója a lábán is sérüléseket szerzett, ugyanis az állat annyira megijedt, hogy még meg is rugdosta a férfit.

A struccok általában békések, nem bántják az embereket, csak ha kibillentik őket megszokott életritmusukból. Szombatra virradóra pontosan ezt történt, amikor négy idegen látogató érkezett a strucctelepre. A 11 madár közül 10 bement az óljába, a kakas azonban az udvaron ragadt. A madár annyira megijedt attól, hogy egyedül maradt, és idegenek vették körül, hogy rátámadt a gondozójára.

Az állat bekergette az embereket egy melléképületbe, és hosszú órákon át nem engedte őket ki onnan. Végül az Állatmentő Liga segítségét kérték a bajbajutottak, akiknek sikerült elcsalogatni a struccot az épülettől.

A szakemberek szerint minden esetben figyelni kell a madarak viselkedésére, és higgadtan kell kezelni őket, azonban ha támadnak, akkor zárt helyre kell menni.

Fotó: DISZPolgár

hirado.hu