Videón ahogy lezuhan egy repülőgép a börgöndi légi parádén, ketten meghaltak a balesetben – VIDEÓ!

Győr+ Fotó: Facebook/Benedek Levente
2023.09.10. 16:27

A pilótán kívül még egy fő utazott azon a repülőn, mely lezuhant és földbe csapódott Börgöndön. A légi parádét a baleset következtében lefújták. Két ember életét nem lehetett megmenteni, egy 67 éves és egy 37 éves férfi hunyt el. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel viszik budapesti kórházakba.

A Börgöndi Légiparadén lezuhant a HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő – közölte közösségi oldalán a Budflyer nevű blog.

Az fmc.hu beszámolója szerint a repülőgép a földbe csapódott, és a földet érés pillanatában berobbant.

Mint írták, nem hivatalos információk szerint a T–28 Trojan gépen ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant a földbe csapódáskor.. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel viszik budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba viszik – közölte Győri Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett.

Kapcsolódó témák: #Börgönd | #repülő | #tragédia |