Többórás sorok a román-magyar határ átkelőhelyein

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.03.09. 16:31

Többórás sorok alakultak ki szerdán a román-magyar határ közúti átkelőhelyein a román oldalon.

A román határrendészet honlapján elérhető online figyelőrendszer (politiadefrontiera.ro/ro/traficonline) mind a kamion-, mind a személyforgalomban többórás várakozást jelez a forgalmasabb határátkelőhelyeken.

A Pete-Csengersima határátkelőhelyen hat sávon léptetik ki a személygépkocsikat, két és fél óra a várakozási idő. A Csanálos-Vállaj határátkelőhelyen négy sávon folyik a személygépkocsik kiléptetése, egy óra a várakozás, az Érmihályfalva-Nyírábrány határátkelőhelyen három sávon egy óra a várakozás, a Bors II.-Nagykereki autópálya-határátkelőhelyen négy sávon másfél óra, a Bors-Ártánd határátkelőhelyen öt sávon két óra, a Nagylak II.-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen három sávon két óra a várakozás. A Nagylak-Nagylak országúti átkelőhelyen negyven percet kell várakozni.

A román határrendészet nagyváradi területi felügyelősége kedd esti közleményében annak tulajdonította a személyforgalom torlódását, hogy a magyar hatóságok kedd délutántól változtattak az ukrán állampolgárok beléptetési feltételein. Azokat, akik nem rendelkeznek biometrikus útlevéllel, részletes és időigényes további ellenőrzésnek vetik alá.

A Digi24 hírtelevízió nagylaki helyszíni tudósításában arról számolt be szerdán, hogy a határátkelőhelyen külön sávot alakítottak ki az ukrajnai menekülteknek, de ennek ellenére a teljes határforgalom torlódik. A sorban álló autósok időről időre dudálással fejezik ki elégedetlenségüket a kialakult helyzet miatt

A háború kezdetétől szerda hajnalig 319 969 ukrán állampolgár lépett be Romániába, és 234 369 el is hagyta az országot. Többségük Magyarország felé utazott tovább.

Kapcsolódó témák: #forgalom | #háború | #határátkelők | #Ukrajna |