Hirdetés
Katasztrófavédelem

Több mint 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat – VIDEÓ!

Fotó: Facebook/Zebegény
MTI
2022.06.10. 08:54

Kétszázkilenc helyszínre riasztották a tűzoltókat az országban a csütörtöki vihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese.

Hirdetés

Dóka Imre közleményében azt írta: a legtöbbet a fővárosban, 42 esetben, Pest megyében 41, Baranyában 28, Tolna megyében pedig 26 esetben segítettek a tűzoltók. Emellett Komárom-Esztergom, Heves, Győr, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében is több feladatot adott a viharos erejű szél és a hirtelen lezúduló csapadék. A nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló eső utakat, pincéket, garázsokat, alagsori helyiségeket öntött el, de leszakadt faágak, kidőlt fák is több helyen fennakadásokat okoztak.

A Dunakanyarban, a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között  a 18-as km-nél a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt leomlott az út menti löszfal és elzárta az útpályát. A forgalmat mindkét irányból vissza fordítja a rendőrség

Hirdetés

Tolna megyében, Kaposszekcső belterületén a 611-es út a heves esőzés miatt egy helyen beszakadt.

A fővárosban több esetben elakadt vagy árokba csúszott jármű mentéséhez is riasztották a tűzoltókat. Budapesten főként pincékbe, ingatlanokba befolyt vizet és kidőlt fákat távolítottak el. A II. kerületben, a Keleti Károly utcában egy nagy faág lehasadt és egy autóra esett, míg Fóton két gépkocsira dőlt egy fa. Pilisszentivánon mintegy ötven négyzetméteren beázott egy iskola teteje, több helyen leszakadt a mennyezet, három helyiséget le kellett zárni.

Baranya megyében főként a megyeszékhelyre és környékére riasztották a vihar miatt a tűzoltókat. Pécsen, a Balácsi úton a lakóházak védelméért homokzsákkal is védekezni kellett. Tolna megyében elsősorban Kaposszekcsőről és Dombóvárról kérték a tűzoltók segítségét, az esetek túlnyomó többségében ott is a hirtelen lezúduló csapadék miatt.

A megyében néhány helyen a tűzoltók még most is dolgoznak – összegezte a vihar következményeit közleményében az OKF szóvivőhelyettese.

Kapcsolódó témák: #felhőszakadás | #időjárás | #tűzoltó |
likeold
a fb oldalunkat