Hirdetés

Szombaton rendezik a 40. Balaton-átúszást

Győr+
2022.07.22. 07:56

Szombat délután érkezik egy gyenge hidegfront, vízbe szállni 11 óra után emiatt már nem lehet.

Hirdetés

Szombaton rendezik meg a 40. Balaton-átúszást. Bár aznap egy gyenge hidegfront érkezik, a versenyt ez alapvetően még nem befolyásolja, az északnyugatira forduló szél csak a délutáni órák második felében erősödhet fel, illetve egy-egy záporra, zivatarra is ekkortól van esély.

Emiatt viszont a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokával egyetértésben a szervező bizottság úgy döntött, hogy vízbe szállni 11 óra után már nem lehet!

Hirdetés

A rajtolás időtartama így minden távon változik. A klasszikus 5,2 kilométeres táv esetén 7 és 11 óra között, míg a 2,6 kilométeres féltáv és SUP esetén 9 és 11 óra között lehet rajtolni. A célba érkezés 14 óráig lehetséges, olvasható az esemény Facebook oldalán.

Az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között kell teljesíteni a résztvevőknek. A legfrissebb előrejelzések szerint napos idő várható, csak délután 3-4 óra körül kezdődhet meg északnyugat felől a felhőzet határozottabb növekedése. A verseny idején végig délnyugati irányú szél fog fújni, legfeljebb 25-30 km/óra körüli lökések kísérhetik. Kora délutánra a levegő 37-38 fok köré melegszik, a tó vizének hőmérséklete elérheti a 28-29 fokot.

Ezek mellett nagyon erős lesz az UV-sugárzás is, célszerű védekezni a leégés ellen, hiszen ez a víz felszínén is könnyedén megtörténhet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #balaton | #Balaton átúszás | #hőség |
likeold
a fb oldalunkat