Szentkirályi Alexandra: a reményteli 2024-be léptünk

MTI Fotó: Facebook
2024.01.01. 17:30

A reményteli 2024-be léptünk, a kormány idén is tartja a céljait - közölte a kormányszóvivő hétfőn a kormány Facebook-oldalán megosztott újévi bejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval, és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval, és annak is minden következményével. “Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is” – fogalmazott.

Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait – jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek – tette hozzá.

A kormányszóvivő rámutatott “minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére” is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: “2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is”.

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el – jelezte a szóvivő boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.