Hirdetés

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok

Fotó: pixabay
MTI
2022.07.19. 15:41

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok: 63 százalékuk tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, ráadásul az esetek többségében több, 10-15 évesnél is régebbi készülék hever a fiókban - derült ki a Yettel legújabb országos, reprezentatív kutatásából.

Hirdetés

A leggyakoribb otthon tárolt eszközök listáján a mobiltelefonokat nem sokkal lemaradva követik a töltők és kábelek, majd a fej- és fülhallgatók, a videó/cd/dvd-lejátszók, a számítógépek, a magnó, hifi, illetve a tv, monitor.

A mobiltelefonok leváltásának oka általában a készülék használhatatlanná, elavulttá válása vagy az, hogy nem rendelkeznek valamilyen szükséges funkcióval. Az ilyen készülékek egy részét a tulajdonosok egyszerűen elteszik, amikor újra cserélik. Az otthoni tárolást említők közel felének három vagy annál is több használaton kívüli mobil van az otthonában. A meg nem őrzött telefonokat legjellemzőbben elajándékozzák vagy eladják. Kevesen tudják azonban, hogy a használt mobilokat nem szabad kidobni a kommunális hulladékgyűjtőbe.

Hirdetés

Július 18-tól az NMHH készülékcsere-programjában 40 ezer forint támogatással lehet vásárolni új készüléket a használt 2G-s vagy 3G-s mobilokért cserébe.

Kapcsolódó témák: #mobiltelefon |
likeold
a fb oldalunkat