Arcápolás

Reggeli arcápolási rutin minden bőrtípusra

Tóth Vivien
2021.09.15. 18:21

A reggeli arctisztítás és hidratálás éppen olyan fontos mint az esti. Tévhit, hogy reggel elég langyos vízzel arcot mosni, főleg ha sminkterméket használsz a bőrödre, aminek muszáj egy alapot teremteni. Olyan arcápolási rutint mutatunk be, ami minden bőrtípusnak megfelelő lesz, cserébe a sminked egész nap tart, valamint a bőröd sima és bársonyos lesz.

Az arcápolási rutin minden reggel és este el kell végezni, hogy a szennyeződéseket és a faggyút lemossuk a bőrünkről, helyet adva a tápláló krémeknek. A reggeli rutin annyiban tér el, hogy figyelni kell a fényvédelemre, és ha sminket használunk akkor egy bázist építsünk neki.

Első lépés az arclemosás, amit bőrtípustól függően lehet tejjel, micellás vízzel, vagy arctisztító zselével is végezni. Arctisztító tejet, vagy olajos lemosót száraz, vízhiányos bőrre érdemes használni, míg a a micellás víz bármilyen bőrtípusnak megfelelő. Ha vegyes, vagy zsíros a bőrtípusod akkor az arctisztító zselék a ajánlottak számodra, Tisztítás után jöhet a tonizálás, ami összehúzza a pórusokat és eltávolítja az arctisztító maradványait. 

Második lépésként arc szérumot használjunk, ami magas hatóanyagának köszönhetően egész napos bársonyos bőrt eredményez, miközben a bőr legmélyebb rétegeiben fejti ki a hatását. A legjobb ha C-vitamint tartalmaz, ami fokozza a fényvédők hatékonyságát, serkenti a kollagéntermelést és még a pigmentfoltokkal, valamint a bőrhibákkal is felveszi a harcot. 

Az utolsó lépés, ami elengedhetetlen rutin részeként, az a fényvédelem és a hidratálás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fényvédelem fontosságát, hiszen a bőröregedéséért 80%-ban a UV sugárzás a felelős, melynek a veszélye az év 365 napján fent áll. Ahhoz hogy megelőzd a bőröregedés korai jeleit, olyan nappali hidratáló krémet válassz, ami magas SPF ( sun protection factor ) összetevőt tartalmaz.

Abban az esetben, ha a sminkelés a napi rutinod része, akkor hidratálás után primerrel ( sminkalappal ) teheted még tartósabbá.  A primer gondoskodik a tökéletes bázisról az alapozód alá, amiket ma már multifunkcionális termékekként is forgalmaznak. Egyes primerek nem csak sminkalapot biztosítanak, de ráncfeltöltő, mattító, vagy épp pórusösszehúzó hatással is bírnak. Ujjbegyeiddel masszírozd az arcbőrödbe, főleg azokra a területeke ahol az alapozód gyorsan kopik a nap folyamán. Vigyázz, hogy ne használj túl sokat belőle, hogy a bőröd tudjon lélegezni alatta.

Kapcsolódó témák: #Hölgyvilág | #praktikák | #szépségápolás |