Hirdetés
Támogatás

Rászoruló családoknak segít a Baba Pakk program

Fotó: Vöröskereszt
Győr+
2021.06.21. 12:39

A Baba Pakk program folytatását tervezi a Magyar Vöröskereszt és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A csomagok a kisbabát váró, vagy újszülöttet nevelő, nélkülöző családokat segíti.

Hirdetés

A Magyar Vöröskereszt és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tavaly novemberben, a Gyermekjogi Világnapon indította el a Baba Pakk nevű kezdeményezését, melynek keretében az elmúlt hónapokban országszerte 100 darab, különleges csecsemőgondozási csomaggal támogatták a kisbabát váró, vagy újszülöttet nevelő, nélkülöző családokat.

A program folytatásához most lakossági adománygyűjtést hirdet a humanitárius szervezet: a cél 10 millió forint összegyűjtése, melyből idén ősszel további 250 Baba Pakk-al tudnának hozzájárulni a nehéz helyzetben élő családok megsegítéséhez.

Hirdetés

A koronavírus-járvány az elmúlt közel másfél évben a szociális ellátórendszert is számos új kihívás elé állította. Felértékelődtek azok a megoldások, melyekkel komplexen, a fizikai érintkezést minimálisra csökkentve lehet segíteni a járvány kapcsán még nehezebb helyzetbe került csoportokat.

A MOME Innovációs Központ Kreatív Fenntarthatóság HUB-ja erre válaszul indította el a Segítő Pakkok kezdeményezését. Ennek egyik eleme a Baba Pakk csomag, amelyet már a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a Magyar Védőnők Országos Egyesületének szakmai jóváhagyásával úgy fejlesztettek tovább, hogy a csomag tartalmát képező csecsemőgondozási eszközök, beleértve a különleges mózeskosarat, valamint tájékoztató anyagokat, a lehető legegyszerűbben legyenek összeállíthatók és szállíthatók.

Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján a csomagok jelentős segítséget nyújtottak a kisgyermeket nevelő szülőknek, hiszen így a járványhelyzet alatt nem kellett utánajárniuk és beszerezniük az elengedhetetlen gondozási kellékeket, anyagi erőforrásaikat pedig másra tudták átcsoportosítani.

A Baba Pakk részét képező öltöztetéshez, altatáshoz és fürdéshez kapcsolódó textíliák, valamint gyógyszertári termékek mellett, a járványhelyzetre tekintettel bekészített eszköz- és kézfertőtlenítők is további segítséget jelentettek az első élethetekben.

A Magyar Vöröskereszt azt kívánja elérni, hogy a Baba Pakk hosszú távon részévé váljon a szervezet szociális segélyezési tevékenységének, ezáltal az első olyan országos léptékű kezdeményezés lehessen, amely a gyermeket váró és kisgyermeket gondozó családok megsegítésére fókuszál. Idén ősszel további 250 csomag összeállításával és célba juttatásával szeretnék folytatni a programot. Ennek megvalósításához most lakossági adománygyűjtő kampányba kezdenek. A 2021 októberéig zajló adománygyűjtés célja 10 millió forint összegyűjtése, melyet a Magyar Vöröskereszt az eszközök beszerzésére és a program kibővítésére fordít majd.

Kapcsolódó témák: #Magyar Vöröskereszt |
likeold
a fb oldalunkat