Tragédia

Pótkocsi gázolt halálra egy embert a 3-as metrón – több sérült

Illusztráció: Pixabay
mti
2021.07.30. 16:02

Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken.

Cikkünk frissül!

 A BKV Zrt. az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva, és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói.

A cég együttérzését és részvétét fejezte ki az érintetteknek és hozzátartozóiknak.


Közleményük szerint a halálos áldozattal járó baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is zajlik. A történtekről részletes tájékoztatást későbbre ígértek.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 13 óra 59 perckor kaptak bejelentés arról, hogy a 3-as metró felújítása során a Corvin-negyed és a Kálvin tér megálló között eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodort egy alagútban tartózkodó munkást. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A munkahelyi balesetben más is megsérült.

A BRFK szakértők bevonásával a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-nek megerősítette, hogy a baleset következtében egy ember meghalt. Rajta kívül egy ember súlyosan, egy ember könnyebben megsérült.

Korábban írtuk:

Az Origo információi szerint egy elszabadult pótkocsi gázolt el egy embert, aki életét vesztette.

A lap úgy tudja egy ember akkor halt meg, amikor az elszabadult egy pótkocsi áthajtott rajta. Információk szerint egy másik ember is súlyosan megsérült, ő az elszabadult pótkocsin ült.

Forrás: MTI / Origo

Kapcsolódó témák: #Budapest | #tömegközlekedés | #tragédia |