Péntektől nem közlekednek a vonatok a győri vonalon, Tatabánya és Biatorbágy között

Győr+ Illusztráció: Vig Norbert
2023.10.25. 16:49

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme október 27-től, péntektől indul. Ennek során három héten át, november 17-ig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között. Kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani az utasainkat, ezért az első ütemhez viszonyítva kétszer annyi járművet biztosít a Volánbusz.

A hosszabb közúti menetidők, illetve az M1-es autópálya forgalmi kockázatai miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak akár 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig akár 30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolniuk.

A MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri utasait, hogy a megszokottól eltérő közlekedési rend idején ne megszokásból utazzanak: minden, az 1-es fővonalat érintő utazás előtt tájékozódjanak a közlekedési vállalat hivatalos felületein.

Ehhez az akár okostelefonon is elérhető www.mav.hu/egyesvonal weboldat, a külföldi utazók számára pedig a www.mav.hu/lineone felületen érhető el angol nyelvű ismertetőt ajánlják.

Az állomásokra kihelyezett az útbaigazító táblák és a megfelelő pótlóbuszt jelző helyszínrajzok mellett az egyes helyszíneken a MÁV-VOLÁN-csoport munkatársai és diákmunkások is segítik majd az utasokat.

A módosított menetrendek október 13-tól elérhetők, az utasaink az ELVIRA és a MÁV applikáció menetrendi keresőjében tudják legkönnyebben megtervezni az utazásukat.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #tömegközlekedés | #vonat |