Hirdetés
Fejlesztés Pannonhalmán

Ősszel már csobbanhatnak Pannonhalmán

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.06. 08:20

Tulajdonképpen elkészült a pannonhalmi tanuszoda, már csak apró simítások vannak hátra a munkálatokból. Erről Kara Ákos országgyűlési képviselő és a kivitelező számoltak be a Győr+ Médiának.

Hirdetés

A fejlesztést a képviselő kezdeményezte azért, hogy a vidéken lakó, szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalok is megtanulhassanak úszni. 850 millió forint állami forrásból valósul meg a létesítmény, ahol egy 375 négyzetméteres nagy- és egy 65 négyzetméteres gyakorló medence is helyet kapott.

Korábban azért kezdeményeztem a tanuszoda megépülését, mert vallom, a vidéken, szerényebb körülmények között élő gyerekeknek is biztosítani kell a lehetőséget, hogy megtanulhassanak úszni” – mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos.

Hirdetés
Fotó: Zombai-Kovács Ákos

Szerencsére a kormány támogatta a javaslatomat, megvalósulhat a hiánypótló fejlesztés, ami bátran állíthatom, hogy mostanra tulajdonképpen el is készült, már csak apró simítások vannak hátra és hamarosan a gyerekek is birtokba vehetik” – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Kara Ákos csütörtökön Szuper Leventével, a Győri ETO HC szakmai vezetőjével járta be a létesítményt, nem véletlenül.

A győri jégpályán is rengeteg gyerek tanulhat meg korcsolyázni, fontosnak tartjuk, hogy aki akar, az mozoghasson, sportolhasson” – emelte ki Szuper Levente.

Képviselő úrral arról beszélgettünk, ő is, én is azon dolgozunk, hogy a kevésbé tehetős családok gyerekei is sportolhassanak, megtanulhassanak korcsolyázni vagy éppen úszni, úgyhogy a jövőben szeretnénk közösen tevékenykedni ezért a célért, valahogy összekötni a két sportág és a fiatalok érdekeit” – tette hozzá az egykori NHL játékos.

Fotó: Zombai-Kovács Ákos

1200 köbméter betont, 50 tonna betonacélt és 130-140 tonna faanyagot használtunk fel a kivitelezés során, a külső héjazat borítását pedig 24 ezer cseréppel oldottuk meg” – fogalmazott Pollák András, az Euro Generál Zrt. projektvezetője, a beruházás kivitelezője.

Tulajdonképpen elkészültünk a munkával, a következő hetek már a tanuszoda beüzemeléséről szólnak, aztán valamikor ősz elején már csobbanhatnak is a pannonhalmi gyerekek” – hangsúlyozta Pollák András.

Az új létesítményben a tervek szerint a térség mintegy 2000 gyereke sportolhat majd.

A Győr+ Televízió forgatott is a helyszínen:

Kapcsolódó témák: #Pannonhalma | #uszoda |
likeold
a fb oldalunkat