Orbán Viktor is felszólal a csütörtökön kezdődő demográfiai csúcson

Győr+ Fotó: Facebook/Orbán Viktor
2023.09.14. 10:21

Csütörtökön kezdődik az ötödik Budapesti Demográfiai Csúcs. Kétévente rendezik meg az eseményt, ahová idén is számos állam- és kormányfő, egyházi vezető érkezik. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök mellett Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb államfő is felszólal. Az idei csúcstalálkozó mottója: A család a biztonság záloga.

Demográfiai problémák, a migráció és a legfontosabb családokat érintő kérdések is terítékre kerültek a legutóbbi, 2021-es csúcson Budapesten. A tanácskozásra számos politikus, egyházi vezető és szakértő érkezett. A magyar családpolitikát már a két évvel ezelőtt megrendezett konferencián is számos előadó elismerte.

Szerdán már javában zajlottak az V. Budapesti Demográfiai Csúcs előkészületi munkálatai a Szépművészeti Múzeumban. A találkozó fókuszában idén is a demográfia és a család áll.

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán az Inforádióban arról beszélt, hogy a családközpontú gondolkodásnak ma Magyarország a Mekkája.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin hangsúlyozta: a felszólalók és más meghívott vendégek „azért jönnek Budapestre, hogy itt közösen gondolkodjanak a megoldásról. Még azt is mondhatom, hogy a családközpontú gondolkodásnak Magyarország a Mekkája, mert mi vagyunk az a hely, ahol érdemes találkozni annak érdekében, hogy gondolkodjunk közösen”.

Csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök is bejegyzést tett közzé az induló V. Budapesti Demográfiai Csúcsról. A bejegyzésben az olvasható, hogy az eseményt Orbán Viktor YouTube- és Facebook-csatornáján is lehet követni 12:10-től.

Forrás: hirado.hu