Orbán Viktor: a visegrádi négyeknek továbbra is van jövője

MTI Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
2022.11.24. 17:37

Konkrét és nehéz témák kötik össze a visegrádi országokat, és az ezekben a témákban felmerülő kérdésekre együtt könnyebben adnak választ, mint külön, ezért a visegrádi négyeknek (V4) továbbra is van jövője - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a szlovákiai Kassán.

Hirdetés

Konkrét és nehéz témák kötik össze a visegrádi országokat, és az ezekben a témákban felmerülő kérdésekre együtt könnyebben adnak választ, mint külön, ezért a visegrádi négyeknek (V4) továbbra is van jövője – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a szlovákiai Kassán.

Orbán Viktor a visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnöki csúcstalálkozóján, a kormányfők közös sajtótájékoztatóján kiemelte: közös kihívások az illegális migráció, az energiaválság, a gazdasági recesszió megakadályozása és a külső schengeni határok védelme.

Kitért rá: Magyarország támogatja Finnország és Svédország NATO-tagságát és a következő év első ülésén ezt a parlament is napirendre fogja tűzni. “A svédek és a finnek Magyarország miatt egyetlen percet sem vesztettek el eddig”,  és nem is fognak, Magyarország biztosan meg fogja adni a csatlakozásukhoz szükséges támogatást – fogalmazott.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #NATO | #V4 |