Orbán Viktor: A háború egyetlen ellenszere a béke!

Győr+ Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.06.08. 10:08

Ez az utolsó alkalom arra, hogy az európai emberek döntsenek arról, hogy békét vagy háborút szeretnének – mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke egy esztergomi rendezvényen. Mint azt a miniszterelnök kiemelte: június 9-én arról is dönt az ország, hogy békeszerető vagy háborúpárti vezetőik legyenek.

Június 9-én európai parlamenti választásokat tartanak szerte az Európai Unióban. Az Európai Parlament 705 főből áll, a tagállamok lakosságszámuk alapján delegálhatnak képviselőket ide. Magyarország 21 képviselőt küldhet, összesen 11 jelölőszervezet közül választhatnak a szavazók hazánkban.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt emelte ki országjárása során: ez lehet az utolsó történelmi pillanat, amikor megakadályozhatjuk azt, hogy Európát, és vele együtt hazánkat is, háborúba sodorják olyanok, akiknek anyagi érdeke fűződik ehhez. „Nekünk sikerülhet az, ami több mint száz évvel ezelőtt nem sikerült az akkori vezetésnek: kimaradni egy háborúból” – utalt a világháborúk idejére Orbán Viktor.

Dr. Fekete Dávid, a Fidesz–KDNP győri frakcióvezetője úgy fogalmazott: Magyarország a béke hangján szól. „Mi azt javasoljuk minden fórumon, hogy mielőbb fegyverszünetet kössenek az orosz–ukrán konfliktusban. Második világháborús körülmények között halnak meg tízezrek, ez borzasztó. Ezzel szemben sok európai uniós tagállamban a vezetők már egyfajta háborús pszichózisban vannak” – mutatott rá dr. Fekete Dávid.

Nem mindegy, hogy ki és hogyan képviseli a magyar emberek érdekeit az Európai Unióban. Az egyik legélesebb határ az, hogy a szomszédunkban folyik egy háború, ezért fontos, hogy azok az erők legyenek többségben, akik el akarják kerülni, hogy hazánk és Európa belefolyjon ebbe a háborúba. Ez az erő pedig a Fidesz–KDNP!” – mondta a téma kapcsán dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Kapcsolódó témák: #választás2024 |