EU-csúcs

“Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki is belesodorja ebbe a háborúba!”

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Győr+
2022.02.25. 06:28

Orbán Viktor péntek hajnalban, az EU-csúcsot követően tette közzé bejegyzését közösségi oldalán. Videóüzenetében arról is beszélt, hogy az Oroszországra kivetett szankciók nem érintik az energia területét, de azt is hangsúlyozta, hogy nem fogják engedni, hogy Magyarországot bárki is belesodorja ebbe a háborúba!

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt, csütörtök este megállapodás született az újabb oroszellenes szankciókról válaszlépésként az Ukrajna területén történő orosz hadműveletre. Az EU-tagállamok vezetőinek találkozóját követően Orbán Viktor videóüzenetben foglalta össze a történteket, egyúttal hangsúlyozta a magyar kormány álláspontját, vagyis, hogy ki fognak állni hazánk nemzeti érdekei mellett.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az összegyűlt vezetők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldást. Elítélték Oroszország lépéseit, ezért szankciókat vezettek be, ám ezek a szankciók nem érintik az energia területét, így Magyarországnak és a többi tagállamnak továbbra is biztosított az energiaellátása.

A teljes videó ide kattintva megtekinthető.

Kapcsolódó témák: #EU-csúcs | #háború | #Oroszország | #Ukrajna |