Hirdetés

Nyári idővel búcsúzik a hét

Győr+
2022.05.15. 07:53

Ragyogóan napos idővel, 28 fokkal búcsúzik a hét.

Hirdetés

Vasárnap sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy zápor legfeljebb reggel az Alpokalján fordulhat elő. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütést már többfelé zavarhatják felhők, de csak a nyugati tájakon fordulhat elő elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar a délutáni, kora esti órákban. A helyenként élénk szélben 26 és 32 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Hirdetés

Keddre hidegfront érkezik élénk, erős, helyenként viharos északnyugati széllel, többfelé futó záporokkal, zivatarokkal. Ugyanakkor napos időszakokra is számíthatunk. Pár fokot visszaesik a hőmérséklet, de így is 24 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán az élénk, erős északias szélben már csak néhol délelőtt fordulhat elő egy-egy futó zápor, emellett országszerte sok napsütésre számíthatunk. Délután 18-24 fokra van kilátás. 

Melegrekordot döntött a nyári idő

A hét közepén nyári meleg köszöntött be, csütörtökön az országban szinte mindenhol 30 fok feletti csúcsértéket mérhettünk. Ezt követően péntekre virradóan olyan enyhe maradt az éjszaka, hogy Budapesten megdőlt a napi minimum-hőmérsékleti rekord 20,9 fokkal, amit az Országos Meteorológia Szolgálat Budapest Lágymányos állomáson mért. Ezt megelőzően 2003-ban szintén Lágymányoson, illetve 1958-ban Budapest Istvánmező és Budapest Országút állomáson mérték a napi legnyhébb minimumot, 18,2 fokot.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat