Hirdetés
Honvédelem

Novák Katalinnak bemutatták az ország fegyveres védelmi tervét

Fotó: MTI/Kékesi Donát
MTI
2022.03.28. 15:46

Bemutatták a Magyar Honvédség vezetői Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek, aki májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz.

Hirdetés

Novák Katalin hétfői Facebook-bejegyzése szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mutatta be neki az ország védelmi tervét.

“Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket” – írta a megválasztott köztársasági elnök.

Hirdetés

Ruszin-Szendi Romulusz a közmédiának nyilatkozva elmondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt neki, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák – tette hozzá, ismertetve: a déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak.

Kapcsolódó témák: #Honvédelem |
likeold
a fb oldalunkat