Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2022.03.23. 09:41

Böjte Csaba testvér a vasfüggöny leomlásakor kezdte papi szolgálatát. Az immáron több mint 3 évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára.

A díjra Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere jelölte Böjte Csabát, a hírt közösségi oldalán osztotta meg követőivel. Bejegyzésében részletesen méltatja Csaba testvér áldozatos munkáját. “Az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. Csaba testvér filozófiája az, hogy olyan keresztény alapvetéseket vezessen be az ott élő gyermekek felkarolásánál, amely túlmutat a kulturális különbségeken és a történelmi ellentéteken” – ismerteti a miniszter. Kásler Miklós posztjában kiemeli, hogy mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik.

A miniszter úgy véli Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az itt élőket.

“A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, a több évtizedes munkájának gyümölcseként, megérdemelné az idei Nobel-békedíjat!” – zárja bejegyzését Kásler Miklós.

Kapcsolódó témák: #Böjte Csaba | #gyermekmentő misszió | #szerzetes |