Meteorológia

Nem jön front, mégis fájhat a fejünk pénteken

Fotó: Depositphotos
Győr+
2022.06.10. 07:18

Pénteken nem jön front, de fülledt lesz az idő, emiatt fejfájás, migrén, görcsös- és gyulladásos eredetű panaszok, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, tompaság, bágyadtság és dekoncentráltság is jelentkezhet.

Péntek reggel, délelőtt a Dunántúlon fordulhat elő több helyen eső, zápor, zivatar, majd délután a napos-gomolyfelhős időben főként az ország középső és keleti kétharmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A hevesebb gócokban továbbra is előfordulhat felhőszakadás, néhol jégeső. Élénk, erős, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Napközben 22-32 fok várható, ismét a Dunától keletre lesz melegebb.

Bár nem jön front, de fülledt lesz az idő, emiatt fejfájás, migrén, görcsös- és gyulladásos eredetű panaszok, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, tompaság, bágyadtság és dekoncentráltság is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység is jelentkezhet. A fülledt idő miatt nehézlégzés, légszomj is előfordulhat.

Záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota, ilyenkor nekik érdemes zárt térben tartózkodni.

Sok a baleset, óvatosan közlekedjenek!

Pénteken sokfelé találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal, helyenként akár vízátfolyással is, valamint hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Zivatarokban, valamint a Dunántúl nyugati felén zivataroktól függetlenül is viharos lehet az északi szél, de élénk, erős széllökésekre máshol is számítani kell, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #fejfájás | #meteorológia |