Nehéz sorsú családok számára tette szebbé az ünnepeket az OTP Bank

Győr+
2022.12.16. 14:10
Hirdetés

Rászoruló családoknak és speciális oktatási intézmények tanulóinak adományozott tartós élelmiszereket és játékokat röviddel az ünnepek előtt az OTP Bank, az OTP Fáy András Alapítvány és két mintaiskolája, valamint a Humanitás Szociális Alapítvány. Az idei évben Győrben, a Teleki László utcai bankfiókban tartották meg az ünnepélyes átadást.

Az OTP Banknál hosszú évekre visszanyúló hagyománya van az adománygyűjtésnek. Az év végi jótékonysági akciókban immár hagyományosan rengeteg munkatárs vesz részt, idén is nagyon sokan csatlakoztak.

Az elmúlt tíz évhez hasonlóan ezúttal is pénzadományokkal lehetett támogatni a nemes kezdeményezést. A számok beszédesek: az OTP Bank 413 kollégája összesen 3 millió 288 ezer 229 Ft-ot adományozott, melyet a Humanitás Szociális Alapítvány további 2,5 millió forinttal egészített ki. Az így összegyűlt több mint 5,7 millió forintból ajándékokat, tartós élelmiszereket, az intézményeknek pedig különböző fejlesztő eszközöket vásároltak.

„Azért ennyire sikeres ez a kezdeményezés, mert bennünket, az OTP Bank egész közösségét, a munkatársakat, a menedzsereket és a cégvezetőket egyaránt megérinti. Nem csak a gyerekek örülnek az ajándékoknak, nekünk is nagyon jól esik, hogy adhatunk, és ezt nem csupán mondom, hanem őszintén így is gondolom” – hangsúlyozta a tegnapi rendezvényen az OTP Bank Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatója, Németh József.

Galéria: Marcali Gábor

Nagyon köszönöm az OTP Bank dolgozóinak, hogy idén is támogatták a kezdeményezést, köszönöm az alapítványok áldozatos munkáját, hiszen az ő segítségükkel valóban azokhoz jutnak el a felajánlások, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Köszönöm a mintaiskolák diákjainak, hogy ilyen gyönyörűen feldíszítették az ajándékcsomagokat, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok örömöt szereznek majd” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A családok kiválasztása a Gondozási Központ Jászárokszállás Család és Gyermekjóléti Szolgálat, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény, a Kozmutza Flóra Alapítvány, a Lurkó Alapítvány, a „Más az út, de egy a cél” Egyesület, valamint a „Fokról-Fokra” Alapítvány közreműködésével történt.

Az adományok az ország számos pontján összesen 150 hátrányos helyzetű család ünnepét, valamint egy kömlődi és egy debreceni speciális intézmény lakóinak karácsonyát teszik szebbé.

Giczi Imréné, a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium mintaiskola programjának vezetője elmondta: nagy öröm számára, hogy két középiskola diákjait is bevonhatták az adományozásba, mert így a fiatal generáció tagjai is megtapasztalhatták, milyen személyesen részt venni nehéz sorsú emberek életének jobbá tételében. Gondolatait azzal zárta, hogy a mai átadás után örömmel viszi meg a diákoknak a hírt, hogy az ajándékcsomagok a legjobb helyre kerülnek.

A Teleki László utcai bankfiókban megtartott átadón részt vettek a közreműködő és a kedvezményezett alapítványok képviselői is. Németh József zárásként úgy fogalmazott: a továbbiakban is számíthatnak az OTP Bank közösségére a hátrányos helyzetű gyermekeknek és családoknak segítő alapítványok, civil szervezetek.

(X)