Hirdetés
Meteorológia

Ne felejtse otthon az esernyőjét!

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.04.27. 07:13

Esős szerdára ébredtünk és a csapadék az egész napunkat elkísérheti, néhol felhőszakadásra is számítani kell. Ráadásul az erősen változékony időben kettősfronti tünetek léphetnek fel, így fejfájás, rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek.

Hirdetés

Szerdán egy magassági hidegcsepp hatására többfelé kialakulhat eső, zápor, főként délen és az Alföldön zivatar. Az intenzívebb gócokat felhőszakadás kísérheti. Az északi-északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon és helyenként északkeleten megerősödik. 11 és 21 fok közé melegedhet a levegő, keleten, délkeleten és délen számíthatunk melegebb időre.

A csapadékos időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. A szeles tájakon ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, nehézlégzés is jelentkezhet.

Hirdetés

A csapadék miatt az utak is csúszósakká válnak. Az intenzívebb csapadékgócokban felhőszakadás csökkentheti a látástávolságot, valamint vízátfolyások, viharos széllökések nehezíthetik a közlekedést. Főként a Dunántúlon felerősödő északi-északnyugati szél jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Csütörtök estig várható nagyobb csapadékmennyiség

Csütörtökön szeles idő várható, többfelé erős, északkeleten és néhol nyugaton viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Keleten még csapadékos idő várható, a középső és nyugati országrészben napos-gomolyfelhős. Késő délutánra keleten is megszűnik a csapadék. 14-19 fokot mérhetünk a legtöbb helyen délután, de a tartósan borongós, csapadékos keleti tájakon pár fokkal hűvösebb lesz.

Bár magassági hidegcseppről lévén szó, a csapadék térbeli eloszlását és mennyiségét illetően lehetnek meglepetések, a mostani számítások szerint úgy tűnik, csütörtök estig nagy területen hullhat 10, főként az Esztergom-Budpest-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában 15, helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #közlekedés | #meteorológia |
likeold
a fb oldalunkat