Napsütéssel indul a hét

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.11.06. 06:11

Jó hír, hogy a kissé mindig álmos hétfőn napos időre számíthatunk és továbbra is a kellemesebb arcát mutatja az ősz, legalábbis péntekig.

Hétfőn naposabb időben bízhatunk, csupán délen, délnyugaton alakulhatnak ki helyenként záporok, néhol esetleg egy-egy zivatar sem kizárt. Az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben délután 13-19 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 2 és 9 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden változóan felhős-napos időre számíthatunk, északon, északnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet. Napközben csak helyenként lehetnek kisebb záporok, majd késő délutántól egy hidegfront hatására délnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. A szél legfeljebb keleten, északkeleten lehet élénk. Hajnalban 2-10, napközben 12-19 fok várható.

Szerdán reggel még északkeleten, keleten eshet néhol, napközben nyugat felől kiderül az ég. Északkeleten reggel többfelé párás, ködös lesz a levegő, de ez várhatóan gyorsan feloszlik, a legtöbb helyen hamar feltámad az északnyugatira forduló szél. 11-15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön ismét déliesre fordul a szél, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A reggeli pára-és ködfoltok megszűnését követően napos-fátyolfelhős időre van kilátás, esni nem fog. Kora reggel -2 és +5, napközben 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Pénteken felhősebb idő jöhet, újra eleredhet az eső.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #időjárás | #ősz |