Napos szombat, felhősebb folytatás

Győr+ Fotó:Depositphotos.com
2024.05.18. 08:23

Változékonyabb időjárás lesz a hosszú hétvégén, mint szeretnénk, de mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Szombaton a reggelre képződött pára- és ködfoltok feloszlását követően napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon, északkeleten, északnyugaton és néhol délen helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat. Az ország déli felén élénk lesz a délnyugati szél. Délután 21 és 27 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pünkösdvasárnap ismét több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon csak néhol, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél többfelé lehet élénk, zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pünkösdhétfőn és kedden sok felhő lesz felettünk, és szinte mindenhol kialakulhat eső, zápor, zivatar, illetve többfelé felhőszakadás is. Hétfőn csak helyenként élénkülhet meg a déli-délkeleti szél, kedden viszont sokfelé kell számítani élénk, erős széllökésekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet ezeken a napokon 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett több helyen megnövekedhet a felhőzet, és szórványosan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati-délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet 22-27 fok között valószínű. – írja az idokep.hu.

Fotó: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #időjárás | #pünkösd | #tavasz |