Hirdetés
Időjárás

Mutatós zivatarok előzték meg a hidegfrontot

Fotó: Időkép
Győr+
2022.05.13. 07:05

A front este érkezett ám már csütörtök délután több zivatar előzte meg egyes területeken. Mutatós vízfüggönyökből, cellákból nem volt hiány.

Hirdetés

A Dunántúl északi felén alakult ki csütörtökön több zivatar is. Főként Vas és Veszprém megyékben örülhettek az égi áldásnak. A kedvező feltételeknek köszönhetően látványos cellák alakulhattak ki, távolabbról pedig a vízfüggöny jelezte a zivatarok útját. Nem mindenki örült, a környékről többfelé jégesőt is észleltek.

Fotó: Kovács Natália/Időkép

A viharok 10 fokot hűtöttek a levegőn, és egy-egy viharos széllökés is előfordult (Szombathely, 73 km/óra), de jelentős mennyiségű csapadékot nem hagytak maguk mögött.

Hirdetés

Mit hoz a hétvége?

Pénteken a hidegfront hatására több helyen előfordulhatnak még záporok, zivatarok, keleten néhol heves zivatarok is kialakulhatnak jégesővel, viharos széllel. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül többfelé élénk lehet. Napközben 24-32 fok várható, de zivatarok környezetében hirtelen visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, egy-egy gyenge zápor csupán délnyugaton fordulhat elő. Hajnalban sokfelé párás lehet az idő, de napkeltétől hamar feloszlik a pára. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 24 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Északkeleten helyenként élénk lehet a szél. 25 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #hidegfront | #időjárás | #zivatar |
likeold
a fb oldalunkat