Moszkvicsosok találkoztak

Győr+ Fotó: Mecséri Szabolcs
2023.05.14. 13:00

A Magyar Moszkvics Klub, mely közel 60 tagot és 30 autót számlál minden évben két, vagy három alkalommal országos találkozót szervez. Ezeknek a találkozónak a célja Magyarország történelmi és földrajzi hírességeinek, különlegességeinek megismerése, meglátogatása.

Május 13-án, szombaton ismét összegyűltek a klub tagjai, akik 24 autóval, az ország minden részéről érkeztek a találkozóra, hogy együtt felkeressék és egy szakvezető segítségével megtekintsék a Tényői Atombunkert. Ezt követően idegenvezetés mellett Gannára utazott a lelkes csoport, ahol tiszteletünket tették Eszterházy Péter sírjánál és megnézték a mauzóleumot. Ezt követően pedig felkapaszkodtak a döbröntei várhoz is. Vasárnap, egy bakonyi kirándulással folytatódtak tovább a programok. Az eseménnyel kapcsolatos szervezés Turi János klubtitkár, Bernáth Zoltán klubaktivista, illetve Németh Gyula klubtag, győri lakos segítségével valósult meg.

A klub tagjai rengeteg helyet felkerestek már az évek során, többek között jártak már Szarvason, Békéscsabán, Szentendrén, Szálkán, Lillafüreden, Pannonhalmán, Gánton, Zircen, valamint Békésen a Wenckheim kastélyban is.

A mostani volt a negyedik alkalom, hogy Győr-Moson-Sopron, illetve Veszprém Vármegyébe látogattak el. A korábbi alkalmak során meglátogatták Radnóti Miklós emlékművét, a lébényi templomot, sétáltak Győr belvárosában, kalandos utazást tettek a bősi vízerőműhöz, túrákon vettek részt a Bakonyban, ahol megkoszorúztuk Bánki Donát emlékművét Bakonybánkban és megnézték a bakonyi Gyilkos tavat is.

Forrás: Magyar Moszkvics Klub

Kapcsolódó témák: #kirándulás | #moszkvics | #találkozó | #túra |