Melegszik az idő, zápor, zivatar néhol lehet

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.05. 06:14

Egyre jobb időt jeleznek, kifejezetten meleg is lehet ma már. Azonban jobb, ha mindenki elteszi az ernyőt: zápor, zivatar még lehetséges.

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Erős lökések legfeljebb zivatarok környezetében lehetnek. Kora reggel 9-15, délután 24-29 fok várható.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Péntek hajnalban északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Napközben azonban túlnyomóan napos időre készülhetünk, legfeljebb néhol alakulhat ki csapadék. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugatias szél. Délután 27-32 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén strandidőre van kilátás. Szombaton 27-33, vasárnap 28-34 fok között alakulhatnak maximumok. A meleg, többnyire napos idő mellett azonban záporok, zivatarok is lehetnek elsősorban északon és a Dunántúlon. A szél zivatarok környezetében támadhat fel, de vasárnap többfelé megerősödik a délnyugati légmozgás is. – írja az időkép.

A tegnapi kettős fronthatás ma is kitart. Sokaknál jelentkezhet emiatt fejfájás, migrén, sokakat alvászavarok is gyötörhetnek. A levegőben lévő pollenkoncentráció lecsökken, ami miatt az allergiás panaszok várhatóan nem erősödnek fel. A csalánfélék virágporának mennyisége országosan közepes, a lóromé és az útifűé jellemzően alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet. Alacsony koncentrációban jelen van a kenderfélék, a libatopfélék, a gyékény, valamint a sásfélék és az ernyősvirágzatúak pollenje is. – olvasható a hazipatila.com oldalon.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #nyár |