Megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katona holttestét

OS Illusztráció: depositphotos.com
2023.06.22. 17:13

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint csütörtök délután, a helikopter roncsai alatt megtalálták a szerdán, kötelességteljesítés közben lezuhant helikopter harmadik kezelőjét is.

A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat és minden fellelhető darabot összegyűjtenek, majd Magyarországra szállítják további elemzésre. A magyar katona földi maradványait – a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan – Splitbe szállítják.

A horvátországi helyszínen a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről, legfontosabb célja azonban az volt, hogy találkozzon a helyszínen tartózkodó állománnyal. Böröndi Gábor altábornagy arról tájékoztatott, hogy a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Elmondta, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen megnehezíti. A teljeskörű vizsgálat ezért – a fizikai kitettség okán is – várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe – tette hozzá.

A Vezérkar főnöke hangsúlyozta: éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó horvát-magyar szakértő bizottság fogja megállapítani.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #halálos légibaleset | #helikopter | #Horvátország |