Megrázó hírt közöltek az eltűnt embereket kereső csoportok

Győr+ Depositphotos.com
2023.01.31. 11:51

Szomorú hírt osztott meg hétfő este több, eltűnt személyek keresését segítő közösségi csoport is, mely szerint azonosították egy 2021. január 24-én eltűnt nő holttestét.

Az Eltűnt emberekért-megoszthatod Facebook csoport követőinek szívét mindig összeszorítja, ha egy fénykép körül az eltűnt státuszt jelentő piros keret feketére változik, mert közli a megmásíthatatlant: az eltűnt bár előkerült, de sajnos nem találták meg élve.

Hétfő este is egy fekete keretes fénykép jelent meg, benne egy, már ismerős arc, Piroskáé. Nem véletlenül, hiszen már két éve kutatták az 1957-es születésű hölgy hollétét, aki még 2021. január 24-én tűnt el Esztergom-kertvárosi otthonából, körözését pedig a Tatabányai Rendőrkapitányság adta ki. Nagy erőkkel keresték, kutató-mentőcsapatok bevonásával, számos Facebook poszt alatti kommentben jelezték az emberek, hogy merre vélték látni és természetesen a családja is mindent megtett, hogy előkerüljön az asszony. Sajnos azonban az erőfeszítések nem vezettek eredményre, a bizonytalanságnál pedig rosszabb talán nem is létezik… A fekete keret viszont most megmásíthatatlanul jelezte: Piroska örökre elment.  

Az Eltűnt Személyek Keresése nevű oldalon is gyászkeretes poszt jelent meg, szintén hétfő este. Itt írják: „A rendőrség tájékoztatása szerint az egyenruhások 2022. szeptember 19-én egy női holttestet találtak Esztergomban, a DNS azonosítás eredmény alapján pedig Piroskát találták meg. Családjának, lányainak őszinte részvétünket fejezzük ki ezúton is, a keresésében segítőknek köszönjük szépen munkájukat.”

Sajnos szomorúan ért véget tehát egy könnyekkel, de reményekkel teli, megfeszített kereséssel töltött két év. A bizonytalan várakozás pedig biztos rosszra változott: Piroska örökre elment. Belegondolni lehetetlen, mit érezhetnek a szerettei, a közösségi média erejét most az együttérzés mutathatja meg.  

Illusztráció: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #eltűnt személy | #gyász |