Hirdetés
Tűzoltók

Megható videó az egyik legigazabb hivatásról

Fotó: BM OKF Facebook
HAK
2021.05.04. 18:30

Szent Flórián napja van május 4-én, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelgünk. Emlékezünk az egyenruhás hősökre akik szolgálat során elhunytak, akiket máskor szólitott el az ég, és hálával gondolunk az előkre. A tűzoltókra, akik minden nap értünk dolgoznak. Megható videó készült a hivatásuról.

Hirdetés

A monda szerint Szent Flórián még Diocletianus római császár idején élt, tehetsége révén a Caecia erőd parancsnokságáig jutott. Az erődben tűz ütött ki, amit Flórián emberfeletti erővel fékezett meg, megmentve a város lakóit a kínhaláltól.

Szent Flórián jelenkori követői a tűzoltók, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy mi biztonságban érezhessünk magunkat. Azért tanulnak, azért gyakorlatoznak, hogy ha majd megszólal a vészjelzés, a legfelkészültebben nézhessenek szembe bármivel… Nem csak a tűzzel. A széllel, a jéggel, a vízzel, a mélységgel, a magassággal, a balesetekkel és lehetne sorolni hosszasan.

Hirdetés

A legtöbbször nem tudhatják, mi vár rájuk a helyszíneken. Úgy kell döntéseket hozni, hogy mentsék az életeket és egymásra is vigyázzanak. Bajtársak, akik összetartanak, mert csak így dolgozhatnak, csak így létezhetnek a lángok között vagy épp egy roncs mellett…

Talán nincs még egy ilyen hivatás, amely során ennyi borzalommal kell szembenézni, s talán épp ezért nincs is ennyire odaadó és alázatos pálya, mint amikor valaki tűzoltónak esküszik.

Mit tehetünk mi, akik bármikor rá lehetünk utalva a segítségükre? A legtöbb amit adhatunk nekik: az elismerés, a megbecsülés, a segítség ha szirénázva sietnek, ha nem tartjuk fel őket mert “katasztrófaturistát” játsztunk vagy épp mobilozunk, és még sorolhatnánk. Na meg bízhatunk abban, hogy mások is megbecsülik őket.

Mert ők értünk vannak, miattunk mennek oda, ahonnan mindenki menekül…

Isten éltesse Szent Flórián követőit, éljenek a tűzoltók, s vigyázzanak nagyon magukra. Maguk, a családjuk, és a szeretteik miatt is! Meg persze hogy ránk is sokáig vigyázhassanak! 🙂

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat