Meghalt Frank Júlia szakácskönyvszerző

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.10.18. 16:50

Elhunyt Frank Júlia szakácskönyvszerző. A gasztronómiai írót – aki több mint 130 szakácskönyv szerzője volt – 76 éves korában, kórházban érte a halál,

Hirdetés

Generációjának meghatározó figurája, az egyik legtermékenyebb szakácskönyvszerző volt. A nyolcvanas években mindenkinek a polcán akadt egy olyan kiadvány, amelynek receptjeiért ő volt a felelős. Leginkább azokhoz a dolgozó nőkhöz szóltak szakácskönyvei, akik munkából hazaesve gyorsan, egyszerűen szerettek volna főzni valamit a családjuknak.

A főzési imádatáról ezt mondta: „Azt azért tudni kell rólam, hogy én kinyitom a hűtőt, és abból készítek ételt, ami itthon van, csak a vendégségek előtt gondolom át alaposabban a menüt. És a legtöbbször nem készül ugyanúgy étel, mindig variálok valamit, belekerül még valami, vagy éppen elveszek belőle egy hozzávalót. A legjobban a kísérletezést szeretem, szerencsére pontosan megérzem, mi mihez passzol, melyik fűszer adja meg a legjobb ízt, borzasztóan élvezem. Nálam mindig, minden van itthon, négy hűtőből főzök, óriási fagyasztókapacitásom van, és imádok vásárolni is.”

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gyász | #halál |