Hirdetés
Operatív törzs

Lehet keverni a vakcinákat

Fotó: koronavirus.gov.hu
Győr+
2021.06.08. 15:05

Bármelyik oltóanyagokból szükség lehet egy harmadik oltásra – közölte Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy szükség esetén egy beoltott kaphat más vakcinát másodjára, mint az első dózis volt.

Hirdetés

Müller Cecília kezdésként ismertette a napi adatokat. Az oltásoknak köszönhetően véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon – mondta az országos tisztifőorvos.

„Aki idáig nem oltotta be magát, az is pótolna tudja még ezt”  – tette hozzá. Müller Cecília azt kérte, hogy folytassák a regisztrációt az emberek, hogy ősszel se térhessen vissza a járvány. Málta után az EU-n belül a második legjobban átoltott ország vagyunk – mondta. 

Hirdetés

Müller Cecília a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy kedden újabb tájékoztatás lesz arról, hogy azoknál a személyeknél, akinél az első oltás olyan reakciókat váltott ki, amely indokolja, ott a második oltás esetében lehet változás,

tehát másodjára kaphatunk más típusú vakcinát, de csak orvosi javaslatra.

Bármely oltóanyagnál szükség lehet egy harmadik oltásra – mondta Müller Cecília. Hozzátette: egyelőre még nincs elegendő információnk ahhoz, hogy pontosan mely oltóanyagoknál kell ezt beadatni. De ha tudományosan beigazolódik, hogy kell a harmadik oltás, akkor Magyarországon is ehhez fog igazodni – zárta mondandóját. 

Kapcsolódó témák: #operativ törzs |
likeold
a fb oldalunkat