Hirdetés

Lassú melegedés kezdődik

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.07.10. 08:02

Maradnak a szeles napok, a jövő hét közepére visszatérnek a 30 fok feletti maximumok.

Hirdetés

Vasárnap a napsütést többfelé zavarhatják magasra törő gomolyfelhők, amelyekből elszórtan több tájegységünkön is kialakulhatnak átmenetileg záporok, néhol zivatarok. Az északnyugati, helyenként északi szelet élénk, erős, néhol esetleg viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 11 és 18, délután 22 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporok, zivatarok környezetében hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomásproblémák és keringési panaszok is jeletkezhetnek. A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak elszórtan északon, északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az élénk, erős északnyugati szélben 21 és 27 fok közé melegedhet délutánra a levegő.

Hirdetés

Kedden sok napsütésre van kilátás, de gomolyfelhők időnként ezen a napon is eltakarhatják a napot. Legfeljebb csak néhol fordulhat elő átmenetileg egy-egy zápor, zivatar. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 23-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre van kilátás, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből említésre méltó csapadék nem valószínű. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Fokozódik a nappali felmelegedés, szerdán 27-32, csütörtökön 30-36 fokra számíthatunk.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat