Hirdetés
Rákász Gergely, Szikora Róbert és Lackfi János a fellépők között

Közzétették a NEK nyitóprogramjait

Földvári Gabriella
2021.07.21. 12:25

Hármas ünneppel kezdődik szeptember 5-én a Hősök terén az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Hirdetés

A nyitószentmise különlegessége az elsőáldozás. Több mint 1200 gyermek itt veheti első alkalommal magához az Eucharisztiát.
A programban 13 óra 30 perctől fellép a győri Rákász Gergely orgonaművész, a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium, a Weiner Leó fúvós kvintett, majd Szikora Róber lép fel. Ezután Lackfi János tanúságtétele hangzik el, majd Baricz Gergőt hallhatják a résztvevők.


Magyarország, Mária országa címmel 15 órakor kezdődik a nyitóműsor, melyet Káel Csaba rendez. A Kárpát-medence magyarságát és keresztény hagyományait mutatja be a produkció, amelyben megjelennek a tájegységek népviseletei. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes mellett színpadra lépnek budapesti és vidéki amatőr és profi táncegyüttesek, hagyományőrző tánccsoportok is. A zenei programot Gőz László szerkeszti, a megnyitó koreográfusai Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vince Zsuzsa.

Hirdetés

A színpadi program után 16 órától a pápai legátus által celebrált, elsőáldozással egybekötött nyitó szentmisén vehetünk részt. Hallhatjuk a Katolikus Iskolák összkarát a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola és más gyermekkarok közreműködésével. Zenei szolgálatot végez a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium zenekara.

Telefonon is lehet jelentkezni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyilvános, ingyenes rendezvényeire: nyitó- és zárómise, valamint a szombati mise és a körmenet. Munkanapokon 10 és 17 óra között – a +36 1 955 5823 telefonszámon.

Kapcsolódó témák: #egyház | #NEK |
likeold
a fb oldalunkat