Hirdetés
Kormányinfó

Kormányinfó: Szabadon utazhatunk az EU-ban a magyar igazolvánnyal

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely
Győr+
2021.06.03. 10:33

Szokásos heti sajtótájékoztatóját tartotta Gulyás Gergely. A Kormányinfón szó esett az EU-s utazásról és az egészségügyi dolgozókról is.

Hirdetés

A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját. Az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok lesznek – mondta a miniszter. Gulyás közölte, hogy eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak megállapodást kötnie – mondta el Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós green card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban azok számára, akik beoltották magukat.

Az Origo kérdésére azt mondta Gulyás, hogy a 16 éven aluliak kísérővel bemehetnek majd zenés-táncos rendezvényre.

Többletszabadságot ad az egészségügyben dolgozóknak a kormány – jelentette be Gulyás.

Csak addig lesz veszélyhelyzet, amíg indokolt – mondta kérdésre Gulyás. A vírus még mindig velünk van – tette hozzá.

Szívesen segítünk más országoknak, mert több százezer vakcina áll Magyarországon. Nem tudjuk, hogy szükség lesz-e harmadik oltásra. Mindenki, akár csak nyugati vakcinával is, megkaphatja a harmadik oltást később, de most erre nincs szükség, ezért készek segíteni azoknak, akik nem tartanak ott, ahol Magyarország – mondta Gulyás Gergely.

Kapcsolódó témák: #kormányinfó |
Hirdetés