Hirdetés
Továbbtanulás

Jövő péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Fotó: felvi.hu
Győr+
2022.02.11. 10:35

Jövő péntekig, február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.

Hirdetés

A hivatal nyilvánosságra hozta honlapján a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, melyik középfokú iskolákba jelentkeznek – írták.
    Az előzetes adatok szerint az idei átlageredmények szinte minden esetben magasabbak a korábbi három év eredményénél, egy esetben pedig azonosak azzal – tették hozzá. Ismertették: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait – tanulói adatlap és jelentkezési lapok – az általános iskolák töltik ki, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak pedig egyénileg kell kitölteniük a lapokat a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat február 18-áig a www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/egyeni_jelentkezes_menete címen elérhető tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba
. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség – olvasható a közleményben.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #középiskola | #továbbtanulás |
likeold
a fb oldalunkat