Támogatás

Jövő héten érkezik a dupla nyugdíj

Illusztráció: Pixabay
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.04. 09:40

A novemberi nyugdíjprémium és a januári nyugdíjemelés után érkezik a 13. havi nyugdíj. A kormány a járványhelyzet miatt döntött úgy, hogy még több támogatást szeretne adni az időseknek, ezért hozták előre a 13. havi járandóság kifizetését. Ebben a hónapban dupla nyugdíj érkezik, számolt be a Győr+-nak Simon Róbert Balázs, aki kiemelte, a győri érintettek is, akár postán, akár átutalással, de a jövő héten megkapják a juttatásukat.

„Novemberben egységesen, minden magyar nyugdíjas 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapott kézhez, januártól már a megemelt összegű nyugdíj érkezik, ebben a hónapban pedig a 13. havi nyugdíjat is megkapják az érintettek” – mondta Simon Róbert Balázs.

„A gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé a jóléti intézkedéseket, ezek közé tartozik a 13. havi nyugdíj visszavezetése, amit a járvány miatt már februárban megkapnak az idősek” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „Amit korábban a Gyurcsány-kormány elvett az idős korosztálytól, azt mi most visszaadjuk, 371 milliárd forintot költünk a 13. havi nyugdíjak kifizetésére, ezzel is a szépkorúak megélhetését szeretnénk segíteni ebben a járványos időszakban” – emelte ki a politikus.

„A 130 ezres Győrben a lakosság mintegy 25 százaléka nyugdíjas, ők is dupla nyugdíjat kapnak a jövő héten, postai úton február 9-től, átutalással pedig február 11-én érkezik a rendes nyugdíj mellett a 13. havi juttatás is” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.        

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #nyugdíj | #nyugdíjprémium |