Jön a vénasszonyok nyara

Győr+ Fotó: Depositphotos.com
2023.09.25. 08:03

Bár a mögöttünk hagyott hétvégén az ősz már megmutatta magát, hétfő déltől ismét melegedés várható. Az előrejelzések szerint jön a vénasszonyok nyara, vagy máshogy hívva az indián nyár. A frontérzékenyeknek ez a lehető legrosszabb hír...

Hétfőn eleinte a középső, déli és nyugati tájakon előfordulhat még gyenge eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Ezt követően felszakadozik a felhőzet, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az északkeleti szél napközben többfelé élénk lehet, estére mérséklődik. Délután a Nyugat-Dunántúlon 22-24, máshol 25-30 fok várható, a legmelegebb keleten lesz. Hétfőn kettős fronthatás várható, amely igencsak igénybeveheti az arra érzékenyek szervezetét. Főként fejfájás, vérnyomáspanaszok, koncentrációs nehézség jelentkezhet.

Kedden országszerte napos, száraz időben lesz részünk, csapadék nem várható. A keleties szél főként északon élénk lehet. Hajnalra helyenként párássá, ködössé válik a levegő. Kora reggel 10-17, délután 25-29 fokot mérhetünk.

Szerdán legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék továbbra nem várható. Mérsékelt, néhol élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik az indián nyár. Napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. Északnyugaton élénk lehet a délies szél. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek. A minimumok 9 és 16, a maximumok 24 és 29 fok között alakulnak.

Forrás: idokep.hu
Fotó: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #front | #fronthatás | #időjárás | #ősz |