Hirdetés
Időjárás

Jobb ha kéznél van az esernyő: országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Fotó: Depositphotos
MTI
2022.05.24. 06:30

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

Előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza közén is egyre többfelé pattannak ki – helyenként intenzív – zivatarok.

Kedden napközben összességében gyengül és kelet felé helyeződik át a “csapadéktevékenység”, de északnyugaton, és az ország keleti felén (legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban) kialakulhatnak újabb zivatarok. A késő délutáni órákban újabb zivatarrendszer közelíti meg az Alpokalját.

A zivatarokat általában erős szél és jégeső kísérheti. Északnyugaton akár viharos széllökések, illetve nagyobb jégdarabok is előfordulhatnak. Intenzívebb gócokban jelentős – 15-20 milliméternyi – csapadék is eshet – írták.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, illetve kevésbé felhő északkeleti megyékben 10 fok alatti minimumok is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #időjárás | #meteorológia | #zivatar |
likeold
a fb oldalunkat