Időjárás

Ismét hétvégén tart “szünetet” a tavasz

Fotó: Despositphotos
Győr+
2022.04.08. 07:51

Szinte már meg sem lepődünk, hogy a kellemes tavaszi időjárás újra hétvégén romlik el, hisz esőt, lehűlést, zivatarokat is hoz a szombati hidegfront.

Hirdetés

A megszokott módon, hétvégén tart szünetet a kellemes tavaszi idő. Viharos északnyugati széllel hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Bár már pénteken is eshet északon, északkeleten, majd este nagyobb területen is, a hőmérsékleti csúcsértékek még mindenhol 15 fok felett, sokfelé 20 fok közelében alakulnak. Szombat délután viszont ennél akár 10-15 fokkal is hűvösebb lehet.

A késő délelőtti, déli órákban délen még meg lehet a 20 fok, kora délután azonban ide is elér a lehűlés.

A front esőt is hoz, de a frontvonalon zivatarok is lehetnek, sőt, akár zivatarlánc is kialakulhat.

A viharok az egész országon végigvonulhatnak, legkisebb eséllyel északkeleten dörrenhet meg az ég. A csapadék reggel nyugati tájainkat és az ország északi felét érinti, majd a délutáni órákra éri el a keleti határt. A délután második felében északnyugaton már felszakadozhat a felhőzet.

A modellek jelenlegi friss számításai szerint a legtöbb eső a Dunántúl északi részén eshet, itt 20-30 mm, a Bakonyban és környékén 30 mm-nél is több lehet a 24 órás (szombat estig átvonult) csapadékösszeg.

Vasárnap már napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék nélkül. A szél még sokszor erős lehet, a maximumok 15 fok alatt maradnak.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #meteorológia | #szél | #tavasz |