Győr-Moson-Sopron

Ismét erős széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést

Grafika: OMSZ
Győr+
2022.01.20. 19:25

Markáns hidegfront vonul át Magyarország fölött. Ismét felerősödik a szél. Összesen hat megyére adtak ki veszélyjelzést.

Hirdetés

Csütörtök este a front tovább vonul dél, délkelet felé. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések általában 60-70, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban a középső országrészben helyenként 75-90 km/h körül várhatók. A front menti csapadékban a kezdeti havas esőt hamar intenzív hódara, hózápor váltja fel, egy-egy helyen dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

Az este 18.41-kor kiadott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megyében a 70 km/h-t meghaladó széllökések is várhatók.

Pénteken a Dunántúlon, Duna-Tisza közén viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható. Főként a hegyvidéki tájakon 70 km/h feletti lökések is lehetnek. Elsősorban délután, este a Dunántúlon, középső országrészben hózáporokra lehet számítani, helyenként kisebb mennyiségű hóval. Egyes útszakaszokon a szél hordhatja a havat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #hidegfront | #időjárás | #szél |