Iskolakezdés gyerekszemmel

Fotó: meselaszemunk.hu
Győr+
2022.08.25. 20:30

Közeledik a szeptember, sokan nem gondolunk azonban arra, hogy a tanévkezdés előtt a látásvizsgálat is fontos része a felkészülésnek. Gyakran csak az iskolában derül ki, ha egy gyerek rosszul lát, és sokszor már csak akkor, amikor komolyabb tanulási nehézségek is társulnak mellé.

 A gyermekkori látásromlás visszaszorítása érdekében indult el a Mesél a szemünk kezdeményezés, aminek részeként a szülők hasznos tippeket kapnak a rövidlátás korai felismeréséhez, a gyerekeket pedig interaktív, játékos gyakorlatok segítik a látásromlás megelőzésében.

Az online elérhető gyakorlatok szakemberek ajánlásait foglalják mesés keretbe, a pszichológusok által írt felkészítő mese pedig kalandos módon vezeti végig a gyerekeket a sokszor ijesztőnek tűnő szemvizsgálat menetén. A HOYA és a játékos gyerekneveléssel foglalkozó Plukkido közös kezdeményezésének célja, hogy a szülők nagyobb figyelmet fordítsanak a látásromlás megelőzésére a hétköznapokban, valamint hogy a mesevilág segítségével a gyerekeknek is könnyebb legyen a kapcsolódó életmódbeli szokások elsajátítása.

Kapcsolódó témák: #iskola | #látásvizsgálat |