Íme, ezeken a településeken zárnak be posták! Mutatjuk a listát!

Győr+
2022.10.29. 16:03

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Hirdetés

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

A Magyar Posta kiemelte: az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.

A társaság folyamatosan gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Magyar Posta hangsúlyozta: jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti jogszabályi kötelezettségeit, mert az előírt mintegy 1600 posta helyett a szüneteltetést követően is országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A hazai lefedettség nemzetközi szinten is kiemelkedő, míg Magyarországon 3,46 posta jut 10 ezer lakosra, addig ez a szám Európában 2,91 – jelezték.

A Magyar Posta azóta közzétette, hogy pontosan mely településeken mely hivatalokat zárják be. A teljes lista ezen a linken keresztül érhető el.

Győrben a 3-as (Kossuth Lajos u. 13.), a 6-os (Szabadság u. 23.), a 7-es (Hédervári u. 3), a 9-es (Kálvária u. 22.) illetve a 14-es (Hársfa u. 12) postát érinti a bezárás!

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Magyar Posta | #ügyfélfogadás |